přírodní protirakovinová kůra podle Rudolfa Breusse


Breussův postup

Breuss často přemýšlel, jak taková ošetření - léčení má vypadat. Přišel  na myšlenku, zda by třeba mohlo být pomoženo se zeleninovými šťávami. O tomto tématu  jednou mluvil s římským vrchním Kneipova sdružení, s panem ing. Balenstrangem a on ho přivedl na tuto ideu. Sestavil  směs šťáv ze zeleniny, pod názvem Totální protirakovinová kůra. O  zeleninových smíšených šťávách pro léčebnou kůru uvažoval takto:
Šťáva z červené řepy je určitě proti rakovinnému onemocnění, ale ze samotné šťávy červené řepy nemůže člověk žít. Přidal  proto šťávu z mrkve, pro její obsah karotenu, celerový kořen, který obsahuje fosfor, poněvadž bez fosforu nemůže člověk také žít, jakož i červenou ředkev a šťávu z brambor pro požadavek jater. Touto šťávovou kůrou pomohl mnoha stům, již neoperovatelným a lékařům beznadějně odevzdaným nemocným rakovinou různých forem a nemocným leukémií tímto způsobem pomohl k vyléčení. Jestliže jste si přečetli návod na léčení rakoviny  totální protirakovinovou kůrou, pomyslíte si asi, co už stovky pacientů a lékařů řeklo a myslelo. Vždyť nemůže člověk žít, když po dobu 42 dní bude pít jen čaje a šťávy, jak je uvedeno. Mnoho lékařů, kteří se domnívali, že bez tuku a bílkovin nemůže člověk tak dlouho žít mu psalo, že nemůže vzít na sebe zodpovědnost, aby nemocný rakovinou mimo šťáv nedostal nic jiného k jídlu. Odpověď byla stále stejná. Je nezodpovědné dávat pacientům mimo šťáv ještě něco k jídlu. Zemřeli vždy ti, kteří mimo šťáv dostali ještě něco jiného. Měl s tím již tisíceré zkušenosti a lékaře, kteří o tom pochybovali jsem tím přesvědčil.
Mnozí lékaři mu říkali, že tomu nechtějí věřit, později žasli a byli věci pozitivně nakloněni. Všechna čest takovým objektivně zkoumajícím lékařům. Dnes tedy již ví o něco víc. Bylo mu často hádankou, proč rakovinou nemocní - buď jen s malým rakovinovým nádorem nebo kteří již byli operováni - sotva nebo vůbec bez jídla nemohou vyjít. K tomu tedy následující zpráva. V roce 1962  byl u jedné paní, která měla již neoperovatelnou rakovinu žaludku. Tato paní během jeden a půl měsíce skoro nic nejedla a nepila, ale denně zvracela. Pomyslíte si, to není možné. Tehdy říkal, že ta paní žije přímo z rakovinového nádoru. Tato paní žije dodnes a je jí 87 let. Měla vyloženě otevřenou rakovinu žaludku. Dával jí při její nemoci ráno po třech kapkách nátržníku Mochny (Petentila teřnetila) výtažek na jazyk, poněvadž čaj z Mochny nemohla ani polykat. Zmíněné kapky jí dával za tím účelem, aby se její otevřená rakovina žaludku uzavřela, zatáhla, což se mi povedlo.

Po třech dnech už nezvracela a mohla právě dvě polévkové lžíce zeleninové šťávy pozříce potom denně stále trochu více. Desátého dne jí řekl lékař, který k ní denně chodil, že nastalo podstatné zlepšení a zeptal se jí, zda může něco pojíst. Ona - že ne. Zeptal se tedy dále, co může jíst. Odpověděla - šťávy, jen šťávy. On dále: "A to pomáhá? A nemusíte již zvracet?" "Ne, nemusím." Spotřebovala během celé kůry jen málo zeleninové šťávy. Je zcela jasné, proč nemocní rakovinou, kteří mají velký nádor - novotvar, předně spotřebují málo šťávy a mimo toho nepotřebují nic jíst - tedy nepotřebují žádnou bílkovinu. Oproti tomu ti, kteří mají malý nádor - malý novotvar, v počátku, těžko vycházejí s tím, aby jim stačila k obživě jen zeleninová šťáva. V takovém případě nebo v těchto případech bylo dovoleno denně jeden šálek čisté cibulové polévky, neboť zde je k dispozici jen málo bílkovin (míněno zřejmě v onom malém - nevelkém tumeru - nádoru, novotvaru.) Totéž se projevuje při operovaných rakovinou, u kterých byl z části nebo úplně nádor odoperován a není tedy náhrada bílkoviny z počátku nádoru. Bruno Venargurg - autor knihy "Boží požehnání v přírodě" posuzuje úspěch se zeleninovou šťávou takto: "Poněvadž vývoj a růst karcinogenních útvarů, to je vzniku nádoru a jejich bujení je vyživováno a podporováno bílkovinami, vidím v léčení zeleninovými šťávami následující přednost. Léčebnou kůrou zeleninovými šťávami se zastaví - stopuje - bujení nádoru, znamená to, že jsou bílkoviny z denní stravy vyloučeny, vyřazeny. Poněvadž ale organismus bez této látky nemůže žít, sžírá tedy po bílkovinách hladová krev v těle na všech místech přebytečné bujení, struvitost a nádory - novotvary. Toto je pravá operace bez nože, kterou sama krev v těle provádí a jemně dávkuje a řídí.
Druhé hledisko hodnotím bohatstvím minerálních látek, obsažených v rostlinných šťávách. Je prokazatelné, že během rakovinového bujení je výměna minerálních látek narušena (v buňkách). Na minerální látky bohaté rostlinné šťávy mohou tuto poruchu příznivě ovlivnit - vyrovnat. Během takové kúry se šťávami je nanejvýš nutné, aby stolice, močení dobře probíhalo, aby odbourané zplodiny v těle dlouho nezůstávaly a nezpůsobovaly otravu. Činnost vylučovacích orgánů je podporována kombinací čajů, přičemž: kakost smrdutý (čapí nůsek - Garanium Regetianum) povzbudí ledviny a pomáhá vyloučit z těla jedy. Koprvní štětinožný (meum Nutellina) čistí krev. Šalvěj zabraňuje a léčí záněty. Měsíček, květ měsíčku (Calendula a efficianila) odstraňuje z krve tzv. Vitranicesu - poruchu buněčného dýchání v krvi. Je tedy třeba posuzovat kůru se šťávami v tomto trojím mechanismu věci."

Breuss k tomu ještě sám připomenul, že také mnozí, kteří se rozhodli podstoupit ozdravovací kůru se šťávami, jak  uvedl, a kteří nebyli nemocní na rakovinu a kůru provedli z důvodu prevence, nebo jako odtučňovací prostředek a během této kůry nepožili sebemenší sousto jiné potravy mimo šťávu, že se cítili přitom dobře a byli plně práce schopni. To je důkaz, že to i bez přísunu bílkovin jde během takové kůry.


BIOTTA BREUSS - BREUSSOVA PROTIRAKOVINOVÁ KURA - BREUSSOVA DIETA

Bio-info